Uzun yıllardır, bellek piyasasında (Özellikle USB) önemli markalardan birisi olan Toshiba Memory bir süre öncesinde satışa çıkarılmıştı.
Satışına karar verilmesinden sonrasında Toshiba Memory bölümüne alıcı çıkmadı ve bir süre sonrasında Bain Capital tarafından %60‘ı satın alındı.
Toshiba Memory’nin Yeni İsimi Kioxia Holdings Corporation
Geçtiğimiz yıl Toshiba’nın Memory bölümünün %60 hissesi Bain Capital, Apple, SK Hynix, Dell ve Seagate ortaklığında bir konsorsiyuma satılmıştı.
Bir süredir, Memory bölümünün isim değiştireceği söyleniyordu, bu söylenti geçtiğimiz gün gerçek oldu. Toshiba Memory’nin yeni isimi 1 Ekim 2019 tarihinde Kioxia Holdings Corporation adı altında devam edecek.
Toshiba‘nın şuan Memory bölümünün %40 hissesini elinde bulunduruyor.
Konsorsiyum nedir, kısaca belirtelim; Konsorsiyum, iki ya da çok kuruluşun, hukuksal ve ekonomik bağımsızlıklarını yitirmeksizin, belli bir amacı gerçekleştirmek üzere geçici olarak işbirliği olarak isimlendiriliyor.